top of page

Veteransko PH 2023

12. veljače 2023.

Badmintonski klub Osijek u subotu je u dvorani Gradski vrt organizirao Prvenstvo Hrvatske za veterane. 

Na natjecanju je nastupilo tridesetak natjecatelja iz 8 klubova među kojima šestero Osječana koji su ostvarili odlične rezultate. 


Najviše uspjeha imala je Monika Kolak s osvojena dva zlata i srebra. Monika je u kategoriji +45 osvojila pojedinačni turnir nakon pobjede nad bivšom suigračicom Vesnom Pilipović (BK Iader, Zadar) 21-17, 21-15. 

Drugu titulu je osvojila igrajući s Vesnom ženske parove nakon pobjede u odlučujućem susretu nad parom Kristina Biškup/Snježana Patafta (Međimurje, Čakovec) 21-18, 21-15. 

U igri mješovitih parova Monika i Bruno Bart postali su viceprvaci nakon poraza u finalu od Sandija i Lidije Šaban (Flex, Zagreb) u dva gema.

U konkurenciji +35 Monika i Iva Sesar osvojile su srebro nakon finalnog poraza od Marine Dijaković i Tihane Radojković (Concordia, Zagreb) također u dva gema. 


Odlična je bila i Iva Sesar koja je osim ženskih parova osvojila još dva odličja. Iva je osvojila pojedinačni naslov +35 nakon pobjede nad Biserom Zadravec (Međimurje) 21-9, 21-10, dok je u mješovitim parovima sa Zlatkom Veberom osvojila broncu. 


Muški dio ekipe osim mješovitih odličja osvojio je još dvije brončane medalje u konkurenciji +35. Bruno Bart osvojio je pojedinačno treće mjesto, a Zlatko Veber i Damir Horvat u igri muških  parova. Od Osječana još je nastupio Andrija Ljubičić, a najuspješniji sudionik turnira bio je Marjan Vugrinec (Koprivnica) s osvojene 4 titule.Nakon veterana svoj prvi ovogodišnji nastup očekuje i osječki podmladak na prvom krugu regionalne lige 18. veljače u Bjelovaru.

Juniori_01
Juniori_02
Juniori_02
bottom of page