top of page

Regionalni kup u Novskoj i ADA liga u Zagrebu

19. rujna 2023.

Najmlađi članovi Badmintonskog kluba Osijek u nedjelju su zabilježili nastup na 4. krugu regionalnog kupa održanom u Novskoj. 

Na natjecanju je nastupilo 80 natjecatelja iz 8 hrvatskih klubova među kojima desetoro Osječana. 


Najbolji pojedinačni rezultat  zabilježila je Lara Čaloš (U11) koja je prošlotjednoj pobjedi na Hrvatskom kupu pridodala novu titulu. Bez izgljubljenog gema u završnici Lara je svladala Martu Juranić (Zagreb Maksimir). 

Turnir je osvojio i ženski juniorski par Duga Bojko/Lana Momić. U finalu su svladale u dva gema klupske suigračice Petru Winkler i Doru Šnur. Bronca je pripala također osječkom paru Petra Čorak/Lucija Čorak


Petra i Dora su juniorskom srebru dodale i bronci mlađih kadetkinja. Muški dio ekipe nije došao do odličja, a najbliže tome je bio Matej Winkler osvojivši 4. mjesto u kadetskoj konkurenciji.

Uz njega  nastupili su Leo Štivić i Andrej Šimić


Slijedeći (posljednji) krug regionalnog kupa na programu je idućeg mjeseca u Velikoj Gorici.


Osim podmladka krenuo je i seniorski pogon. U Zagrebu je održan 1. krug ADA lige koji je okupio gotovo dvjesto natjecatelja iz 5 država. Obje osječke predstavnice stigle su do brončanih odličja. Monika Kolak i Iva Sesar osvojile su broncu ženskih parova B turnira. U poluzavršnici poražene su od kasnije pobjednica Amile Tepić i Nejre Đendušić (BiH) 2-0.

Brončanu medalju Iva je osvojila i na B turniru mješovitih parova  u paru s Nikicom Šikićem (Concordia, Zagreb).

Juniori_01
Juniori_02
Juniori_02
bottom of page