top of page

Nastupi na Regionalnoj i ADA ligi

4. prosinca 2022.

Članovi Badmintonskog kluba Osijek u subotu su zabilježili svoje posljednje ovogodišnje nastupe.


Najmlađi članovi su nastupili na završnom turniru Regionalne lige održanom u Zagrebu.

Natjecanje je okupilo 90-tak sudionika iz deset klubova, među kojima i dvanaestoro Osječana.


Najbolji rezultat ostvario je Marko Peterka (U15) osvojivši drugo mjesto nakon poraza u završnici od Filipa Kosa (Koprivnica) u dva gema. 

Broncu je osvojio muški par (U13) Matej Winkler/Leo Štivić.

Blizu medalje bio je i  ženski par Petra Winkler/Dora Šnur (U13), ali je poražen u susretu za broncu. Za Osječane su još nastupili Lara Čaloš, Lea Košić, AndrejKristijan Šimić te tri debitantice - Lana Momić, Duga Bojko te Marinela Bisaga. Po završetku natjecanja održana je dodjela medalja u ukupnom poretku u kojem su treća mjesta kod kadeta (U15) osvojili Marko Peterka i Lea Košić.

Sve rezultate turnira pronađite na poveznici: https://www.tournamentsoftware.com/tournament/98F6643A-13F4-498C-A810-AC3E8CBE5848


Odličan nastup imala je i osječka seniorsko-veteranska četvorka na turniru ADA lige održanom u Ljubljani.

U konkurenciji stotinjak natjecatelja iz četiri države osvojene su tri zlatne i jedna brončana medalja. 


Monika Kolak je osvojila pojedinačni C turnir nakon pobjede u finalu nad Mašom Premzl (Slovenija) u dva gema. Iva Sesar je također došla do prvog mjesta na D turniru. Monika i Iva su do svog drugog zlata stigle u igri ženskih parova na C turniru pobjedivši Marinu Mazalovu i Srebrenku Vuk (BK Concordia, Zagreb) 2-1. Treće odličje (brončano) Monika je osvojila na D turniru mješovitih parova s klupskim suigračem Andrijom Ljubičićem, dok su u u istoj konkurenciji Iva Sesar i Darko Jedinak ispali u grupnoj fazi natjecanja.

Sve rezultate turnira pronađite na poveznici: https://www.tournamentsoftware.com/tournament/231E7619-4726-481E-87AE-01602CDC83AC

Juniori_01
Juniori_02
Juniori_02
bottom of page