top of page

Hrvatski kup 2022

11. travnja 2022.

Članovi Badmintonskog kluba Osijek u subotu su imali nastup na natjecanju Hrvatskog kupa održanim u Čakovcu. 

Na programu su bili 2. krug za seniore i 1. krug za veterane. 


Najveći uspjeh i iznenađenje turnira ostvario je povratnik na natjecanja HBS-a Goran Hummel koji je, iako bez treninga, sjajnim nastupom stigao do 3. mjesta u seniorskoj konkurenciji. U susretu za broncu Goran je svladao Luku Grubića (Međimurje, Čakovec) u tri gema (21-9, 23-25, 21-14).


Kod seniora nastupila su i dva mješovita para. Goran je u paru s Monikom Kolak osvojio 7. mjesto, a par Bruno Bart/Iva Sesar osmo. 


U veteranskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je Monika Kolak osvojivši drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. U završnom susretu poražena je od Maje Žubrinić (Flex, Zagreb) 2-0 (21-9, 21-11). 

Iva Sesar osvojila je treće mjesto, a broncu su Iva i Monika osvojile i u igri ženskih parova. 


U muškoj konkurenciji od trojice osječana najuspješniji je bio Bruno Bart koji je u mlađoj konkurenciji (+35) osvojio četvrto, a u starijoj (+45) treće mjesto. 

Darko Jedinak i Zlatko Veber osvojili su šesta mjesta u svojim kategorijama. 


Monika i Bruno stigli su i do bronce u mješovitim parovima (+45), dok je par Sesar/Veber bio šesti (+35). U muškim parovima Veber i Jedinak su bili šesti (+35), a Veber je u paru s Mariom Mahečićom (Flex) osvojio 4. mjesto (+45).


Sve rezultate turnira možete pogledati ovdje.


Galeriju fotografija s turnira pogledajte ovdje.

Juniori_01
Juniori_02
Juniori_02
bottom of page