top of page

Veteransko prvenstvo Hrvatske 2021

21. rujna 2021.

Nakon dužeg vremena članovi badmintonskog kluba Osijek zabilježili su nastup na službenom natjecanju HBS-a.

Zbog nemogućnosti treniranja Osječani su propustili prošlotjedno seniorsko PH da bi nakon dva održana treninga okupili ekipu za Veteransko prvensvo Hrvatske održano u nedjelju u Čakovcu.


Klub je predstavljalo troje članova koji su, s obzirom na okolnosti, ostvarili odlične rezultate. Najuspješnija je bila Monika Kolak koja je osvojila čak 4 odličja. U pojedinačnoj konkurenciji Monika je poražena u finalu od braniteljice naslova Maje Žubrinić (Flex, Zagreb) 2-0 (21-11, 21-9).

Druga osječanka Iva Sesar osvojila je brončanu medalju.

Nedostatak treninga najviše se osjetio kod jedinog muškog predstavnika Brune Barta koji je svoj pojedinačni nastup završio u četvrtzavršnici. Bruno je ipak stigao do medalje u igri mješovitih parova (+45) s Monikom Kolak. Osječki par je u finalu poražen od Sandija i Lidije Šaban (Flex) u dva gema (21-12, 21-9).

Monika je do preostale dvije medalje stigla u igri ženskih parova. U konkurenciji + 35 osvojila je broncu sa suigračicom Sesar, a do istog odličja stigla je i u kategoriji +45 u paru s Biserom Zadravec (Međimurje, Čakovec).


Detaljni izvještaj HBS-a pročitajte ovdje: https://www.cba.hr/novosti/PH-za-veterane-Vugrinec-osvojio-etiri-naslova-prvaka-Hrvatske-20210921115843

Juniori_01
Juniori_02
Juniori_02
bottom of page