top of page

Veteransko PH 2020.

9. veljače 2020.

U nedjelju je u dvorani Zrinjevac održano Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za veterane.

Na natjecanju je nastupilo četrdesetak natjecatelja iz devet klubova. BK Osijek je imao pet predstavnika koji su na turniru osvojili pregršt medalja. Najbolji rezultat ostvario je mješoviti par Bruno Bart - Monika Kolak koji su postali državni prvaci u konkurenciji iznad 45 godina. U posljednjem meču natjecanja oni su u susretu završnice svladali par Sandi/Lidija Šaban (Flex, Zagreb) s 2-1 u gemovima (14-21, 21-19, 21-15).


U muškoj konkurenciji Bruno Bart osvojio je dvije pojedinačne bronce (+35,+45). Do treće bronce stigao je u igri muških parova (+45) s klupskim suigračem Borisom Winklerom. U mlađoj konkurenciji (+35) treći Osječanin Zlatko Veber je u paru s Marijom Mahečićem (Flex) također osvojio broncu.


Kod žena obje domaće predstavnice osvojile su srebro u pojedinačnoj konkurenciji.

U kategoriji +35 Iva Sesar je u odlučujućem susretu poražena 2-0 od Maje Žubrinić (Flex), a Monika Kolak u kategoriji +45 od Lidije Petrinović (Medvedgrad, Zagreb) s 2-1. Monika je osvojila i dvije brončane medalje u ženskim parovima igrajući sa Lidijom Šaban. Najuspješniji sudionik turnira bio je Sandi Šaban (Flex) koji je igrajući u dvije dobne kategorije osvojio 5 medalja (3 zlatne, 2 srebrne).


Rezultate turnira možete pronaći na poveznici.

Juniori_01
Juniori_02
Juniori_02
bottom of page