top of page

Hrvatski kup - 4. krug seniori

22. studenoga 2019.

Članovi Badmintonskog kluba Osijek odradili su posljednji nastup u ovoj kalendarskoj godini. Dvorana Gradskog vrta bila je domaćin četvrtom (završnom) turniru hrvatskog kupa za seniore. S obzirom da su prije posljednjeg kruga bili poznati ukupni pobjednici na turniru je nastupio manji broj natjecatelja (dvadesetak prijava) što su iskoristili osječki badmintonaši te stigli do trećeg mjesta u ukupnom ekipnom poretku.


Na muškom turniru najbolji rezultat ostvario je veteran Bruno Bart koji je u finalu izgubio od dvadesetak godina mlađeg Luke Grubića (Međimurje,Čakovec) 2-0 (21-10,21-19). Do bronce je stigao povratnik Goran Hummel koji je nakon poraza u polufinalu od  Grubića 2-1 , u susretu za broncu svladao Petra Milasa (Flex,Zagreb) u dva gema (21-10,21-10). Boris Winkler bio je 6., a Zlatko Veber 8.


U ženskoj konkurenciji slavila je Emilija Talan (Međimurje), a najbolja osječanka bila je Iva Turalija osvojivši 4.mjesto. Iva Sesar bila je šesta, a Monika Kolak sedma.

Do treće medalje Osječani su stigli u igri mješovitih parova gdje su Monika Kolak i Bruno Bart u susretu za broncu bili bolji od Maje Žubrinić i Petra Milasa (Flex) 21-18,21-16. Drugi osječki par Sesar/Veber osvojio je 6.mjesto, a turnir je osvojio par Talan/Grubić.


Ukupni pojedinačni pobjednici Hrvatskog kupa za 2019. godinu su Filip Jagar (Velika Gorica) i Dora Drvodelić (Medvedgrad, Zagreb) dok je u ekipnom poretku prvi Medvedgrad, ispred Međimurja i Osijeka.


Sve rezultate potražite ovdje.


Galeriju fotografija pregledajte ovdje.


Osijek031 članak: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=80430

Juniori_01
Juniori_02
Juniori_02
bottom of page