top of page

27. prvenstvo osijeka & 28. skupština kluba

4. veljače 2019.

Prošlog tjedna je u dvoranama Graditeljsko-geodetske škole i PKC Mađara održano 27. prvenstvo Osijeka u badmintonu.

Turnir koji je okupio dvadestak natjecatelja obilježili su otkazi zbog viroza, ponovna ozljeda Gorana Hummela i trostruki trijumf Brune Barta. Prvi osvajači titule postali su u igri muških parova Goran Hummel i Bruno Bart svladavši u odlučujućem susretu Tomislava Tobijasa i Zlatka Vebera 2-1 (18-21, 21-14, 21-11). Nažalost, potkraj susreta ponovno je došlo do ozljede koljena tek oporavljenog Gorana Hummela te je nastavak sezone vrlo neizvjestan. Treće mjesto osvojili su Filip Ban i Ivan Čalić.


Kod mješovitih parova slavili su Bruno Bart i Monika Kolak pobjedom nad Filipom Banom i Margaretom Trconić 2-0 (21-15, 21-12). Do bronce je stigao par Boris Wikler- Lea Gvozdanović.


Nakon parova, slijedile su pojedinačne konkurencije, a slavili su najiskusniji Bruno Bart i Monika Kolak. Bruno je do 14. titule stigao nakon pobjede nad Tomislavom Tobijasom u tri gema (21-17, 14-21, 21-16). Tomislav je tako stigao do svojeg prvog pojedinačnog srebra, dok je broncu osvojio Boris Winkler svladavši Filipa Bana 2-0.


Žensku titulu obranila je Monika Kolak koja je u završnici svladala juniorku Mateu Tomas 2-0 (21-15, 21-16). Treća je Vlatka Valenteković, nakon što je početkom trećeg gema, Margareta Trconić predala susret zbog ozljede. Margareta će tako morati odustati od skorašnjeg veteranskog prvenstva Hrvatske gdje je važila kao glavni favorit u igri ženskih parova s Monikom Kolak.


Muškarci su igrali i rekreativni turnir, a slavio je Luka Vilić ispred Mateja Beka i Igora Mundinca.


Slijedeći nastup najiskusniji dio ekipe ima 10. veljače kada je u dvorani Zrinjevac na programu Veteransko prvenstvo Hrvatske.


Glas Slavonije - 27. Prvenstvo grada Osijeka

Juniori_01
Juniori_02
Juniori_02
bottom of page