top of page

3. Pannonia Open

13. svibnja 2018.

U subotu 12.5.2018. u dvorani Zrinjevac održano je 3. izdanje međunarodnog badmintonskog turnira Pannonia open. Na natjecanju je nastupilo tridesetak natjecatelja iz 5 zemalja.


U muškom singlu slavio je Dario Karl (Flex, Zagreb) svladavši u finalu osječkog veterana Brunu Barta 2-0 (21-15, 21-15). Brunin klupski kolega Boris Winkler došao je do bronce svladavši igrača iz Laosa Sengphachanha Kattiyasacka (kraće Koko) 21-15, 21-15.


Kod djevojaka slavila je Maja Žubrinić (Flex, Zagreb) pobjedom nad klupskom suigračicom Andreom Kralj 2-0 (21-16, 21-19). U susretu za broncu osječanka Jasenka Augustinović poražena je od zagrebčanke Anamarije Kuleš 2-0 (21-17, 22-20).


U igri muških parova Dario Karl je stigao do drugog naslova sa Slovencem Tinom Albrechtom nakon pobjede nad mađarskim parom Robert Boda/Raba Csaba. Broncu je osvojio osječki par Boris Winkler/Zlatko Veber.


Kod mješovitih parova slavili su Tine Albrecht i Ivana Mikinac (Tigar, Kuče) pobjedivši par Saša Ilić/Andrea Kralj u tri gema. U meču za broncu Denis Horvat i Maja Žubrinić svladali su osječko-zagrebački par Tomislav Tobijas/Anamarija Kuleš.


U muškim singlovima igrani su B i C turniri na kojem su slavili Denis Horvat (Flex, Zagreb) odnosno Domagoj Karl (Osijek).

Na početku natjecanja odigrani su i demonstracijski mečevi polaznika osječke badminton škole.


Dio osječke ekipe još očekuje nastup na završnici Multialarm kupa u Pečuhu početkom lipnja nakon čega nastupa ljetna stanka.


Organizaciju natjecanja potpomogli su, i na tome im se zahvaljujemo, Vodovod Osijek, Čarobni tim, Decatlon, Žito, Velež i restoran Citadela.


Glas Slavonije - 3. Pannonia Open (12.6.2018.)

image-placeholder
bottom of page