top of page

Završetak ADA lige u Varaždinu

28. svibnja 2017.

Posljednji nastup prije ljetne stanke članovi Badmintonskog kluba Osijek imali su na završnici Alpe-Dunav-Adria lige u Varaždinu.


Natjecanje je okupilo stotinjak natjecatelja među kojima šestoro Osječana. Prvo ime turnira je Osječanin Goran Hummel koji je stigao do svog prvog naslova u ADA ligi pobjedom u finalu 2-0 nad Slovencem Matjažom Krkačem. U ukupnom poretku lige Goran je osvojio 3. mjesto. Drugi Osječanin Bruno Bart zaustavljen je u osmini finala.


B turnir je također pripao Osječanima pošto je u finalnom susretu Tomislav Tobijas svladao Dubravka Bogovića (Sušak, Rijeka) 2-0. Filip Ban osvojio je treće mjesto dok je Zlatko Veber ispao u četvrt-završnici. U ukupnom poretku Ban je zauzeo 2. mjesto.


Od djevojaka nastupila je Jasenka Augustinović i zauzela 5. mjesto na B turniru.


Do druge titule Goran je bio blizu u igri mješovitih parova sa Sofijom Dmitrović (Clear, Beograd) gdje je poražen u finalu rezultatom 2-1 (21-19 u trećem gemu) od čakovečko-varaždinskog para Hranilović-Talan. Par Bruno Bart-Jasenka Augustinović zaustavljen je u grupnoj fazi natjecanja.  Na B turniru mixeva osječko-zagrebačka kombinacija Tomislav Tobijas-Anamarija Kuleš zauzela je treće mjesto, a par Filip Ban-Ivana Mikinac 4. mjesto.


Kod muških parova nastupili su par Goran Hummel-Filip Ban koji su u četvrtzavršnici zaustavljeni od BiH prvaka braće Kočić u dva gema.

image-placeholder
bottom of page