top of page

Sarajevo Open - ADA liga

26. studenoga 2017.

U subotu 25.11.2017. održan je treći krug regionalne ADA (Alpe-Dunav-Adria ) lige u badmintonu u sarajevskoj Skenderiji koji je okupio više od stotinu natjecatelja iz 6 zemalja. Na turniru pod nazivom Sarajevo open nastupila su sedmorica članova BK Osijek koji se nakon odličnih igara vraćaju s tri medalje.


Na A turniru seniora prvi osječki reket Goran Hummel osvojio je brončanu medalju svladavši u susretu za 3. mjesto Petera Skubica (BK Ljubljana) 15-8, 15-12. Prije tog susreta u polufinalu je poražen od kasnijeg pobjednika Jure Staniča (Ljubljana). Odličan je bio i veteran Bruno Bart koji je zaustavljen u četvrtzavršnici.


Na B turniru do bronce je stigao Filip Ban pobjedivši u završnom susretu Aleša Šavriča (Salming, Ljubljana) 2-0. Zlatko Veber i Ivan Čalić zaustavljeni su u četvrtfinalu dok Bojan Marković nije prošao skupinu.


U konkurenciji muških parova Bruno Bart i Goran Hummel ispali su u četvrtfinalu, a veliko iznenađenje na B turniru parova napravili su Filip Ban i Ivan Čalić koji su u konkurenciji 22 para stigli do zlata. U finalnom susretu bili su bolji od Gašpera i Petera Skubica rezultatom 2-1. Tomislav Tobijas i Zlatko Veber ispali su u četvrtfinalu.


U konkurenciji mješovitih parova Goran Hummel u paru sa Sofijom Dmitrović (Clear, Beograd) i Tomislav Tobijas  u paru sa Anamarijom Kuleš (Flex, Zagreb) nisu prošli kvalifikacije.

Slijedeći turnir ADA lige održat će se krajem siječnja u Sloveniji.


Glas Slavonije - ADA liga Sarajevo

image-placeholder
bottom of page