top of page

Pannonia Open

29. svibnja 2016.

Organizacijom međunarodnog turnira pod nazivom Pannonia Open, a povodom obilježavanja 25. godišnjice kluba, Badmintonski klub Osijek zaključio je natjecateljsku sezonu 2015/16. Natjecanje je održano u dvorani Zrinjevac, a okupilo je dvadesetak natjecatelja iz nekoliko hrvatskih i slovenskih klubova.


U muškoj konkurenciji svoj niz osvojenih turnira nastavio je Goran Hummel koji je u finalnom susretu u neizvjesnoj završnici rezultatom 2-1 svladao Gala Pavlihu (Ljubljana). Broncu je osvojio Dario Karl (Flex, Zagreb) pobjedivši u dva gema osječkog veterana Borisa Winklera. Na B turniru dominirali su domaći igrači. U finalu je Filip Ban svladao Damira Horvata 2-0, a istim rezultatom u susretu za 3. mjesto Zlatko Veber je bio bolji od Slatinjana Luke Čubelića.


Ženski turnir pripao je Maji Žubrinić (Flex) nakon pobjede 2-0 nad Jasenkom Augustinović. Treća je bila osječka juniorka Alma Đurček nakon pobjede 2-1 nad sestrom Valentinom.


U konkurenciji muških parova slavili su Ljubljančani Gal Pavliha i Tine Albreht pobjedom 2-0 nad kombinacijom Hummel/Ban. Do bronce je stigao Boris Winkler u paru s Lukom Stjeljom (Brežice) pobjedom nad parom Bart Bruno/Zlatko Veber.


U igri ženskih parova Monika Kolak i Jasenka Augustinović iznenadile su pobjedom u finalu nad prvim nositeljicama Majom Žubrinić i Nušom Pavlovič (Flex/Brežice) u tri gema. Treće su Valentina Đurček i Tea Janjić nakon pobjede 2-0 protiv Ivane Mikinac i Helene Matković (Tigar, Zagreb).


Kod mješovitih parova slavio je par Pavliha/Žubrinić ispred para Stjelja/Pavlovič. Broncu je osvojio par Bart/Augustinović pobjedom nad kombinacijom Hummel/Kolak.


Iako su organizatori očekivali veći odaziv na turnir zadovoljni su uspješnom organizacijom, a većina sudionika najavila je svoj dolazak i dogodine.


Badmintonski klub Osijek zahvaljuje svima koji su pomogli pri organizaciji natjecanja i svim natjecateljima.
Natjecanje su sponzorski i donatorski potpomogli: Vodovod Osijek d.o.o., Čarobni tim d.o.o. Osijek, Velež d.o.o Osijek, i restoran Citadela iz Vardarca.


Glas Slavonije - Pannonia Open (28.5.2018.)

image-placeholder
bottom of page