top of page

Beograd Open 2016.

2. listopada 2016.

Svoj prvi nastup nakon ljetne stanke imali su članovi Badmintonskog kluba Osijek. Petorica Osječana nastupili su na Beograd openu koji se održao u sklopu Alpe-Dunav-Adria lige. Natjecanje je održano u sportskom centru Slodes, a okupio je stotinjak natjecatelja iz 6 zemalja.


Odličan rezultat zabilježio je prvi osječki reket Goran Hummel osvojivši drugo mjesto na A turniru, tako nastavivši uspješan rezultatski niz s teniskih terena. Nakon četiri pobjede Goran je u finalnom susretu nakon izgubljenog prvog gema, zbog umora i ozljede, predao meč Dinku Đurđeviću (Flex, Zagreb). Veteran Bruno Bart osvojio je 9. mjesto.


Na B turniru Osijek je imao tri predstavnika. Najuspješniji je bio Filip Ban koji je osvojio brončanu medalju pošto je u poluzavršnici poražen od pobjednika kategorije Jurija Zaletela (Slovenija) u dva gema. Zlatko Veber zaustavljen je u četvrtfinalu, a Tomislav Tobijas u grupnoj fazi turnira.


U parskoj konkurenciji, koja je održana prije singlova, Osječani su imali manje uspjeha. Na A turniru Goran Hummel i Filip Ban nisu prošli skupinu, dok je na B turniru par Zlatko Veber-Tomislav Tobijas zaustavljen u četvrtfinalu.


Glas Slavonije - Beograd Open (1.10.2016.)

image-placeholder
bottom of page