Beograd Open 2016.

2. listopada 2016.

Svoj prvi nastup nakon ljetne stanke imali su članovi Badmintonskog kluba Osijek. Petorica Osječana nastupili su na Beograd openu koji se održao u sklopu Alpe-Dunav-Adria lige. Natjecanje je održano u sportskom centru Slodes, a okupio je stotinjak natjecatelja iz 6 zemalja.


Odličan rezultat zabilježio je prvi osječki reket Goran Hummel osvojivši drugo mjesto na A turniru, tako nastavivši uspješan rezultatski niz s teniskih terena. Nakon četiri pobjede Goran je u finalnom susretu nakon izgubljenog prvog gema, zbog umora i ozljede, predao meč Dinku Đurđeviću (Flex, Zagreb). Veteran Bruno Bart osvojio je 9. mjesto.


Na B turniru Osijek je imao tri predstavnika. Najuspješniji je bio Filip Ban koji je osvojio brončanu medalju pošto je u poluzavršnici poražen od pobjednika kategorije Jurija Zaletela (Slovenija) u dva gema. Zlatko Veber zaustavljen je u četvrtfinalu, a Tomislav Tobijas u grupnoj fazi turnira.


U parskoj konkurenciji, koja je održana prije singlova, Osječani su imali manje uspjeha. Na A turniru Goran Hummel i Filip Ban nisu prošli skupinu, dok je na B turniru par Zlatko Veber-Tomislav Tobijas zaustavljen u četvrtfinalu.


Glas Slavonije - Beograd Open (1.10.2016.)

image-placeholder