ada liga - ljubljana open

Peti turnir ovosezonske ADA badminton lige pod nazivom Ljubljana open okupio je stotinjak natjecatelja iz 5 zemalja među kojima su bila i trojica Osječana.

 

Prvi osječki reket Goran Hummel nastavio je s odličnim igrama ove sezone te je nakon četiri pobjede zaustavljen u poluzavršnici od Mitje Bajželja (Ljubljana) rezultatom 2-1. U susretu za broncu Goran je nakon velike borbe i grčeva u završnici meča poražen u tri gema od Matjaža Krkača (Ljubljana).

 

U igri mješovitih parova Hummel je ponovo došao do "drvene " medalje u paru s Marijom Bulatović (Clear, Beograd) nakon poraza u susretu za 3. mjesto u tri gema od Gala Pavlihe i Maje Mujkič (BIT, Ljubljana).

 

Na B turniru nastupila su dva člana BK Osijek. U konkurenciji 27 igrača Tomislav Tobijas stigao je do finala u kojem je poražen 2-1 od Jure Pucelja (Kočevje). Tomislav je stigao i do bronce na B turniru parova sa Petrom Milasom (Flex, Zagreb) nakon pobjede u tri gema nad parom Goran Gliha/Saša Drače (Sarajevo).

 

Pobjednik prošlog B turnira u Brežicama  Filip Ban neće po lijepom pamtiti nastup u Ljubljani. Filip je u četrvrtfinalnom susretu, dva poena do ulaska u poluzavršnicu doživio tešku povredu zbog koje je hitno odvežen u KBC Rebro. U bolnici je utvrđeno puknuće medijalno kolateralnog ligamenta te je za Filipa sezona gotova.

 

Idući nastup Osječani imaju već idućeg vikenda na Bjelovar openu nakon čega slijedi 1. krug Hrvatskog kupa u Čakovcu.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom