ada liga - ljubljana open

Peti turnir ovosezonske ADA badminton lige pod nazivom Ljubljana open okupio je stotinjak natjecatelja iz 5 zemalja među kojima su bila i trojica Osječana.

 

Prvi osječki reket Goran Hummel nastavio je s odličnim igrama ove sezone te je nakon četiri pobjede zaustavljen u poluzavršnici od Mitje Bajželja (Ljubljana) rezultatom 2-1. U susretu za broncu Goran je nakon velike borbe i grčeva u završnici meča poražen u tri gema od Matjaža Krkača (Ljubljana).

 

U igri mješovitih parova Hummel je ponovo došao do "drvene " medalje u paru s Marijom Bulatović (Clear, Beograd) nakon poraza u susretu za 3. mjesto u tri gema od Gala Pavlihe i Maje Mujkič (BIT, Ljubljana).

 

Na B turniru nastupila su dva člana BK Osijek. U konkurenciji 27 igrača Tomislav Tobijas stigao je do finala u kojem je poražen 2-1 od Jure Pucelja (Kočevje). Tomislav je stigao i do bronce na B turniru parova sa Petrom Milasom (Flex, Zagreb) nakon pobjede u tri gema nad parom Goran Gliha/Saša Drače (Sarajevo).

 

Pobjednik prošlog B turnira u Brežicama  Filip Ban neće po lijepom pamtiti nastup u Ljubljani. Filip je u četrvrtfinalnom susretu, dva poena do ulaska u poluzavršnicu doživio tešku povredu zbog koje je hitno odvežen u KBC Rebro. U bolnici je utvrđeno puknuće medijalno kolateralnog ligamenta te je za Filipa sezona gotova.

 

Idući nastup Osječani imaju već idućeg vikenda na Bjelovar openu nakon čega slijedi 1. krug Hrvatskog kupa u Čakovcu.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.