Pannonia Open

Organizacijom međunarodnog turnira pod nazivom Pannonia Open, a povodom obilježavanja 25. godišnjice kluba, Badmintonski klub Osijek zaključio je natjecateljsku sezonu 2015/16. Natjecanje je održano u dvorani Zrinjevac, a okupilo je dvadesetak natjecatelja iz nekoliko hrvatskih i slovenskih klubova.
 

U muškoj konkurenciji svoj niz osvojenih turnira nastavio je Goran Hummel koji je u finalnom susretu u neizvjesnoj završnici rezultatom 2-1 svladao Gala Pavlihu (Ljubljana). Broncu je osvojio Dario Karl (Flex, Zagreb) pobjedivši u dva gema osječkog veterana Borisa Winklera. Na B turniru dominirali su domaći igrači. U finalu je Filip Ban svladao Damira Horvata 2-0, a istim rezultatom u susretu za 3. mjesto Zlatko Veber je bio bolji od Slatinjana Luke Čubelića.
 

Ženski turnir pripao je Maji Žubrinić (Flex) nakon pobjede 2-0 nad Jasenkom Augustinović. Treća je bila osječka juniorka Alma Đurček nakon pobjede 2-1 nad sestrom Valentinom.
 

U konkurenciji muških parova slavili su Ljubljančani Gal Pavliha i Tine Albreht pobjedom 2-0 nad kombinacijom Hummel/Ban. Do bronce je stigao Boris Winkler u paru s Lukom Stjeljom (Brežice) pobjedom nad parom Bart Bruno/Zlatko Veber.
 

U igri ženskih parova Monika Kolak i Jasenka Augustinović iznenadile su pobjedom u finalu nad prvim nositeljicama Majom Žubrinić i Nušom Pavlovič (Flex/Brežice) u tri gema. Treće su Valentina Đurček i Tea Janjić nakon pobjede 2-0 protiv Ivane Mikinac i Helene Matković (Tigar, Zagreb).
 

Kod mješovitih parova slavio je par Pavliha/Žubrinić ispred para Stjelja/Pavlovič. Broncu je osvojio par Bart/Augustinović pobjedom nad kombinacijom Hummel/Kolak.
 

Iako su organizatori očekivali veći odaziv na turnir zadovoljni su uspješnom organizacijom, a većina sudionika najavila je svoj dolazak i dogodine.


Badmintonski klub Osijek zahvaljuje svima koji su pomogli pri organizaciji natjecanja i svim natjecateljima.
Natjecanje su sponzorski i donatorski potpomogli: Vodovod Osijek d.o.o., Čarobni tim d.o.o. Osijek, Velež d.o.o Osijek, i restoran Citadela iz Vardarca.

DSC_7857
DSC_8048
DSC_8091
DSC_8189
DSC_7861
DSC_7946
  • Facebook Social Icon

Facebook stranica:

©2020 by Badmintonski klub Osijek

Designed by Tomislav Tobijas

PODATCI O KLUBU:

Badmintonski klub Osijek

Adama Reisnera 30, 31000 Osijek

e-mail: badminton.osijek@gmail.com

OIB: 50126174030

IBAN: HR6124020061100740477

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon